particulier

De particulier die bij devious binnenstapt, krijgt te maken met een andere werkwijze dan in een kledingwinkel. Geen zakelijke winkel, maar het kleinschalige atelier van Roy met de charme van de ambachtelijke werkplaats. En in een rek geen vaststaande modellen, waaruit een keuze gemaakt kan worden (aangezien alle patronen in eigen atelier worden gemaakt, is in principe elk model mogelijk).

Het maken van een kledingstuk naar maat is een tijdrovend proces, wat ook eisen stelt aan de klant. Samen met de klant wordt een keuze gemaakt voor model en materiaal. Als hulpmiddel zijn hiervoor diverse tijdschriften en trendboeken voorhanden, alsmede een beperkte hoeveelheid stalenboeken voor stoffen. Individueel wordt speciaal voor de klant ingekocht. Vervolgens wordt het model naar maten van de klant gemaakt. Gezien de aandacht voor pasvorm zijn, afhankelijk van het model, één of meerdere passen door de klant vereist. Door het in fases werken, heeft de klant steeds inbreng in uitvoering en afwerking.

Aandacht voor pasvorm en afwerking is juist datgene waarin het onderscheid ligt met kant-en-klaar gekochte kleding. Hierdoor kan direct worden ingespeeld op specifieke wensen van de klanten, zoals bijvoorbeeld een aantal klanten die door hun lengte (groter of kleiner dan gemiddeld) moeilijk kunnen slagen. Maar ook klanten die in een creatief beroep (architecten, musici, etc.) werkzaam zijn en er op hun eigen manier representatief uit willen zien. Iedere keer weer een uitdaging om samen met de klant aan te werken.